- Vöröshagyma 1közepes fej
- Paprika 1közepes db
- Fokhagyma 2gerezd
- Disznózsír 1ek
- Csirkemáj 50dkg
- Fűszerpaprika 1ek
- Majoranna 1ek
- Bors ízlés szerint
- Só ízlés szerint
- Víz 2dl
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikát felcsíkozzuk.
A májat megtisztítjuk a hártyáktól, nagyobb darabokra vágjuk.
A zsírt megolvasztjuk. A hagymát üvegesre pirítjuk rajta, hozzáadjuk a fokhagymát, kétszer átkeverjük.
Hozzáadjuk a májat, egy-két percig kavargatjuk, míg ki nem fehéredik.
Rászórjuk a majorannát és a fűszerpaprikát, 1-2 percig kavarjuk, majd mehet rá a felcsíkozott paprika. Felöntjük 2 deci vízzel, és kis lángon, lefedve kb. 20 perc alatt készre főzzük. Végén sózzuk, borsozzuk.