Loading...

Tócsni

Hozzávalók:

- Burgonya    60dkg

- Tojás    3db

- Finomliszt    2ek

- Friss petrezselyem    1csokor

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Fokhagyma    2gerezd

- Majoranna    2ek

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Olaj    4ek

 

Elkészítés:

A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogyhosszú, szálkás legyen. (Nagyobb adagnál érdemes a robotgép reszelőbetétjéthasználni.)

Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát, lisztet, apróra vágott petrezselyemzöldet, majorannát. Sót, borsot ízlés szerint.

Olyan masszát kapunk, amiben a krumpli dominál, nem palacsinta vagy nokedli tésztát.

Forró olajban, evőkanállal szaggatva, kerek lapokká lapítva, mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.