- Burgonya 60dkg
- Tojás 3db
- Finomliszt 2ek
- Friss petrezselyem 1csokor
- Vöröshagyma 1közepes fej
- Fokhagyma 2gerezd
- Majoranna 2ek
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Olaj 4ek
A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogyhosszú, szálkás legyen. (Nagyobb adagnál érdemes a robotgép reszelőbetétjéthasználni.)
Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát, lisztet, apróra vágott petrezselyemzöldet, majorannát. Sót, borsot ízlés szerint.
Olyan masszát kapunk, amiben a krumpli dominál, nem palacsinta vagy nokedli tésztát.
Forró olajban, evőkanállal szaggatva, kerek lapokká lapítva, mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.