- Sertéslapocka 50dkg
- Paprika 4db
- Paradicsom 4db
- Vöröshagyma 2közepes fej
- Fokhagyma 4gerezd
- Disznózsír 2ek
- Víz 10dl
- Őrölt kömény 2tk
- Babérlevél 4db
- Őrölt paprika 2ek
- Bors ízlés szerint
- Só ízlés szerint
Egy magas falú edényben olvasszuk meg a zsírt, majd szórjuk bele a kockára vágott húst, amit sózzunk és borsozzunk, ízlésünknek megfelelően. Plusz az őrölt köményt se felejtsük el hozzáadni.
Amikor a hús kifehéredett, öntsük hozzá a kockára vágott hagymát is, és kis idő múlva a zúzott fokhagymát is. Majd rövid ideig pároljuk őket együtt.
A paradicsomot és a paprikát vágjuk apró kockákra, és egymás után hozzáönthetjük a húshoz. Közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszen az egész, ezután pedig öntsük fel a vízzel. Kicsit híg lesz az állaga, de mire a hús megpuhul, a víz is elfő!
A babérlevelet dobjuk a pörkölthöz, majd a fűszerpaprikát is szórjuk bele. Azért jobb a főzés vége felé hozzáadni a pörkölthöz a paprikát, mert intenzívebb marad az íze így, mintha már az elején rászórtuk volna.
Lassú tűzön addig főzzük a pörköltet, míg a hús megpuhul, aztán nincs más dolgunk mint tálalni, lehetőleg galuskával és savanyúsággal!