Loading...

Klasszikus lebbencsleves

Hozzávalók:

- Friss petrezselyem    1csokor

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Burgonya    25dkg

- Füstölt szalonna    10dkg

- Csuszatészta    20dkg

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Őrölt kömény    ízlés szerint

- Babérlevél    ízlés szerint

- Őrölt paprika    ízlés szerint

- Víz    2l

 

Elkészítés:

A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk.

Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát.

A megpirult szalonnát egy szűrő segítségével kiemeljük a lábasból, majd a kisült zsírjában a felaprított hagymát üvegesre pároljuk.

Jöhet a csuszatészta, amit egy picit megpirítunk a hagymán.

Hozzáadjuk a fűszereket, óvatosan megkavargatjuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Egy rövid ideig hagyjuk az alapot párolódni.

A felkockázott burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a burgonyát.

Amennyiben szükséges, utóízesítünk.

Ha a burgonya és a tészta is megpuhult, petrezselyemmel és a lepirított szalonnával megszórva tálaljuk!