- Friss petrezselyem 1csokor
- Vöröshagyma 1közepes fej
- Burgonya 25dkg
- Füstölt szalonna 10dkg
- Csuszatészta 20dkg
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Őrölt kömény ízlés szerint
- Babérlevél ízlés szerint
- Őrölt paprika ízlés szerint
- Víz 2l
A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk.
Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát.
A megpirult szalonnát egy szűrő segítségével kiemeljük a lábasból, majd a kisült zsírjában a felaprított hagymát üvegesre pároljuk.
Jöhet a csuszatészta, amit egy picit megpirítunk a hagymán.
Hozzáadjuk a fűszereket, óvatosan megkavargatjuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Egy rövid ideig hagyjuk az alapot párolódni.
A felkockázott burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a burgonyát.
Amennyiben szükséges, utóízesítünk.
Ha a burgonya és a tészta is megpuhult, petrezselyemmel és a lepirított szalonnával megszórva tálaljuk!