- Darált hús 0,5kg
- Paradicsom 1db
- Paprika 1db
- Vöröshagyma 1közepes fej
- Fokhagyma 2gerezd
- Tejföl 175g
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Őrölt paprika ízlés szerint
- Olaj 3ek
- Finomliszt 0,5ek
- Finomliszt 50dkg
- Tojás 2db
- Tej 4dl
- Szódavíz 1dl
- Só 1kk
- Cukor 2csipet
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Amíg a hús fő, a palacsintákat kisütjük. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és az átlagos édes palacsintáknál kicsit vastagabban kisütjük.
Ha a hús elkészült, fűszerezzük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
Kóstolás után egy kisebb szűrővel leszűrjük a hús levét, a húst félretesszük.
Tejfölös-lisztes habarást készítünk, és besűrítjük a szószt.
A húsban is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz.
Végül betöltjük a palacsintákat, és leöntjük a szósszal.