Loading...

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

- Darált hús    0,5kg

- Paradicsom    1db

- Paprika    1db

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Fokhagyma    2gerezd

- Tejföl    175g

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Őrölt paprika    ízlés szerint

- Olaj    3ek

- Finomliszt    0,5ek

- Finomliszt    50dkg

- Tojás    2db

- Tej    4dl

- Szódavíz    1dl

- Só    1kk

- Cukor    2csipet

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Amíg a hús fő, a palacsintákat kisütjük. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és az átlagos édes palacsintáknál kicsit vastagabban kisütjük.

Ha a hús elkészült, fűszerezzük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.

Kóstolás után egy kisebb szűrővel leszűrjük a hús levét, a húst félretesszük.

Tejfölös-lisztes habarást készítünk, és besűrítjük a szószt.

A húsban is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz.

Végül betöltjük a palacsintákat, és leöntjük a szósszal.