Loading...

Tzatziki

Hozzávalók:

- Joghurt    500g

- Kígyóuborka    40dkg

- Fokhagyma    3gerezd

- Kapor    1ek

- Olívaolaj    1ek

- Citromlé    0,5tk

- Bors    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

 

Elkészítés:

Egy nagy szűrőt béleljünk ki tiszta pamut konyharuhával vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem érjen le az edény aljára. Kanalazzuk bele a joghurtot és néhány órára (akár egy éjszakára) tegyük lefedve a hűtőbe, hagyjuk kicsöpögni a savót. (A joghurtból így kb. a fele mennyiség lesz!)

Reszeljük le az uborkát (én a héját is lereszeltem vele együtt), sózzuk le egy órára majd jó alaposan csavarjuk ki a levét.

A joghurtot az uborkával keverjük össze, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, mentát, kaprot, citromlevet (esetleg borecetet), olívaolajat, borsot és jól dolgozzuk össze.

Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérhessenek.