Loading...

Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal

Hozzávalók:

- sárgaborsó    50dkg

- Füstölt oldalas    30dkg

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Fokhagyma    2gerezd

- Só    1tk

- Disznózsír    5dkg

- Finomliszt    3ek

- Tejföl    2ek

 

Elkészítés:

A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk.

Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.

A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1,5 l vízben feltesszük főni.

A vöröshagymát megfosztjuk a héjától, és egészben a borsóhoz adjuk. Később, mielőtt szétfőne, eltávolítjuk.

A fokhagymát szétzúzzuk, és szintén a borsóhoz keverjük, valamint a sót is hozzáadjuk. Vigyázzunk, mert ha az oldalas nagyon sós, lehet, hogy nem kell a főzelékbe só.

Kb. 2 óra hosszáig főzzük, közben többször kevergetjük, mert ahogy kezd szétfőni, könnyen odaéghet.

Amikor a borsó teljesen szétfőtt, és az oldalas is megpuhult, berántjuk a főzeléket.

Rántáshoz a zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, és kb. 4 dl hideg vízzel felengedjük, és szűrőn keresztül hozzákeverjük a főzelékhez.

2 ek tejfölt belekeverünk, és egyet forralunk rajta.