Loading...

Tejszínes fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

- Olívaolaj    3ek

- Fokhagyma    2fej

- Vöröshagyma    1fej

- Só    ízlés szerint

- fehér bors    0,5kk

- csirke alaplé    1l

- Főzőtejszín    4dl

- Finomliszt    2,5ek

 

Elkészítés:

A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk.

A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos kavargatás mellett.

30-35 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet pürésítjük.

Végül hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekavarjuk, s még lassú tűzön körülbelül 5-6 percig forraljuk, főzzük.

Lefedve kissé állni hagyjuk, majd forrón tálaljuk.