Loading...

Édes paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

- Darált hús    750g

- Só    1ek

- Bors    1kk

- Őrölt kömény    3g

- Őrölt paprika    1ek

- Rizs    120g

- Tojás    2db

- Disznózsír    90g

- Finomliszt    90g

- Sűrített paradicsom    40dkg

- Víz    1,5l

- Só    1kk

- Cukor    50g

 

Elkészítés:

Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni.

A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk.

Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db lesz ebből a mennyiségből). Majd beletesszük a forrásban lévő vízbe és megfőzzük.

Paradicsommártás

Amíg a gombócok főnek, addig elkészítjük a paradicsommártást is.

A zsírból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Apránként felöntjük 7,5 dl hideg vízzel, majd a 400 g sűrített paradicsomot is felhígítjuk a víz másik felével, és hozzáöntjük a már felhígított rántáshoz.

Teszünk bele sót, és forralásig főzzük.

Amikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot is, és még kb. 10 percig főzzük.

Ez idő alatt a gombócok is megfőttek, szűrőkanállal belerakosgatjuk a paradicsommártásba, és további 5-10 percig, lassú tűzön készre főzzük. Főzés után fél-1 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.