Loading...

Paprikás krumpli kolbásszal

Hozzávalók:

- Burgonya    1kg

- Kolbász    15dkg

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Fokhagyma    2gerezd

- Olívaolaj    4ek

- Őrölt paprika    2tk

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A megtisztított krumplit felkockázzuk, és a hagymát is apróra felvágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.

Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről.

Hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beledobjuk a krumplit, a kolbászkarikákat, az apróra kockázott fokhagymát, pici vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre.

Jól átforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Lefedjük, és puhára főzzük.