- Darált hús 60dkg
- Vöröshagyma 1közepes fej
- Fokhagyma 1gerezd
- Tojás 2db
- Őrölt paprika 2ek
- Zsemle 1db
- Tej 1dl
- Bors ízlés szerint
- Só ízlés szerint
- Olaj 3dl
A darált húst egy keverőtálba rakjuk, és egy hagymát nagy lyukú reszelőn ráreszelünk. Majd egy gerezd fokhagymát is hozzáreszelünk, vagy rányomunk.
A két tojást is a húshoz adjuk.
Sózzuk-borsozzuk, és a fűszerpaprikával is megszórjuk.
A zsemlét kis kockákra felvágjuk, és egy kis edényben felöntjük kevés tejjel. Pont annyival csak, amennyit könnyen felvesz a zsemle, és megpuhítja azt. Majd ezt a kenyérmasszát is a húshoz adjuk, amit aztán jól összekeverünk.
Bő olajban kisütjük a dió nagyságúra formált fasírtokat.