Loading...

Fasírt

Hozzávalók:

- Darált hús    60dkg

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Fokhagyma    1gerezd

- Tojás    2db

- Őrölt paprika    2ek

- Zsemle    1db

- Tej    1dl

- Bors    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

- Olaj    3dl

 

Elkészítés:

A darált húst egy keverőtálba rakjuk, és egy hagymát nagy lyukú reszelőn ráreszelünk. Majd egy gerezd fokhagymát is hozzáreszelünk, vagy rányomunk.

A két tojást is a húshoz adjuk.

Sózzuk-borsozzuk, és a fűszerpaprikával is megszórjuk.

A zsemlét kis kockákra felvágjuk, és egy kis edényben felöntjük kevés tejjel. Pont annyival csak, amennyit könnyen felvesz a zsemle, és megpuhítja azt. Majd ezt a kenyérmasszát is a húshoz adjuk, amit aztán jól összekeverünk.

Bő olajban kisütjük a dió nagyságúra formált fasírtokat.