- Olaj 1ek
- Vöröshagyma 1közepes fej
- Gomba 25dkg
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Fokhagyma 2gerezd
- Finomliszt 1ek
- Petrezselyem 3tk
- Tejföl 250g
- Őrölt paprika 1tk
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk.
Ennél a pontnál lehet sózni, borsozni ízlésünknek megfelelően. Aztán a gombához adjuk hozzá a fokhagymát, pár percig pirítsuk így együtt az egészet. Majd szórjuk rá a lisztet, és keverjük jól el.
A következő pontnál szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, plusz öntsük rá a tejfölt is. Addig hagyjuk főzni, míg szép egynemű "masszát" kapunk.
Utolsó lépésként szórjuk rá a fűszerpaprikát, és keverjük jól el. Ennél a pontnál még kóstoljuk meg, és ha kell sózzuk-borsozzuk. Lehet is tálalni, és szerintem a legjobb, ha nokepdlivel esszük, úgy az igazi!