Loading...

Tejfölös gombapörkölt

Hozzávalók:

- Olaj    1ek

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Gomba    25dkg

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Fokhagyma    2gerezd

- Finomliszt    1ek

- Petrezselyem    3tk

- Tejföl    250g

- Őrölt paprika    1tk

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk.

Ennél a pontnál lehet sózni, borsozni ízlésünknek megfelelően. Aztán a gombához adjuk hozzá a fokhagymát, pár percig pirítsuk így együtt az egészet. Majd szórjuk rá a lisztet, és keverjük jól el.

A következő pontnál szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, plusz öntsük rá a tejfölt is. Addig hagyjuk főzni, míg szép egynemű "masszát" kapunk.

Utolsó lépésként szórjuk rá a fűszerpaprikát, és keverjük jól el. Ennél a pontnál még kóstoljuk meg, és ha kell sózzuk-borsozzuk. Lehet is tálalni, és szerintem a legjobb, ha nokepdlivel esszük, úgy az igazi!