Loading...

Babgulyás

Hozzávalók:

- Disznózsír    1ek

- Marhanyak    1kg

- Fejtett bab    50dkg

- Vöröshagyma    1fej

- Fokhagyma    2gerezd

- Paprika    2db

- Hegyes erős paprika    1db

- Paradicsom    2db

- sárgarépa    2db

- fehérrépa    1db

- Zeller    1db

- Őrölt paprika    2ek

- Kakukkfű    4szál

- Babérlevél    4db

- Víz    1,5l

- Bors    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát.

A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús.

Ezután jöhet a kockára vágott erős és sima paprika. Utána a paradicsom, sárgarépa, fehérrépa és a zeller is. Keverjük össze, és hagyjuk pár percet párolódni.

Szórjuk a fűszerpaprikát és a borsot a zöldségekre, a friss kakukkfüvet pedig tépkedjük rá.

Öntsük fel vízzel az egészet, majd sózzuk meg, és hagyjuk felforrni a levest.

Forrás után öntsük bele az előzőleg beáztatott babot, és ha a babhoz nem adtunk az áztatás idején babérlevelet, akkor azt is tegyük a levesbe.

Ezután lassú tűzön, addig főzzük a babot, amíg meg nem puhul. Ez körülbelül másfél-két óra lesz, de közben azért figyeljük.

A kész levest kevés tejföllel a tetején tálalhatjuk is.