- Kacsacomb 4db
- Só
A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk.
A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra.
Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé, és betesszük a forró sütőbe.
Addig hagyjuk így őket, míg világos aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc.
Ha nagyon sok zsírja lett, nyugodtan kiszedhetünk belőle, elég a további sütéshez kb. 0,5 cm magasan a zsír a tepsiben, mert úgyis fog még kisülni belőle.
Vegyük vissza a sütő hőfokát 190-200°C-ra!
Ekkor megfordítjuk a combokat, és így is sütjük egy ideig, míg a húsos oldal is megaranybarnásodik. Kb. 25-30 perc.
Ha fiatal kacsát sikerült vásárolnunk, akkor ennyi idő alatt tökéletesen puha, omlós lett a hús. (Egy villával, hústűvel ellenőrizzük!) A bőréből pedig kisült az összes zsírja.
Ha nem: akkor egy alufóliával nagyon szorosan lefedjük, és kb. 25-30 percig tovább sütjük.
Majd levesszük a fóliát, és süssük még pár percet , hogy finom ropogós legyen a bőre.