- Vöröshagyma 1közepes fej
- Kapor 1csokor
- Vaj 3dkg
- Fűszerpaprika 1ek
- Gyalult tök 1kg
- Liszt 1,5ek
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Víz 150ml
- Tej 150ml
- Tejföl 150ml
A vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 percig kis lángon kevergetjük. Hozzáadjuk a tököt, majd felöntjük a tejjel és a vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, megkeverjük, és lefedve főzzük 15 percig.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá egy merőkanálnyit a főzelék levéből.
Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Hozzáadjuk a kaprot, megkeverjük, még egyet rottyantunk rajta.