Loading...

Egyszerű tökfőzelék

Hozzávalók:

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Kapor    1csokor

- Vaj    3dkg

- Fűszerpaprika    1ek

- Gyalult tök    1kg

- Liszt    1,5ek

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Víz    150ml

- Tej    150ml

- Tejföl    150ml

 

Elkészítés:

A vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk.

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 percig kis lángon kevergetjük. Hozzáadjuk a tököt, majd felöntjük a tejjel és a vízzel.

Sózzuk, borsozzuk, megkeverjük, és lefedve főzzük 15 percig.

A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá egy merőkanálnyit a főzelék levéből.

Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Hozzáadjuk a kaprot, megkeverjük, még egyet rottyantunk rajta.