Loading...

Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival

Hozzávalók:

- Csirkemell    100dkg

- Tejföl    150g

- Tojás    2db

- Fokhagyma    4gerezd

- Fűszerpaprika    1ek

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Finomliszt    20dkg

- Napraforgó olaj    3dl

- Burgonya    1kg

- Vöröshagyma    1fej

- Margarin    5dkg

- Füstölt sajt    10dkg

- Só    ízlés szerint

- Tejföl    150g

- Zsemlemorzsa    1ek

 

Elkészítés:

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.

A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.

Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.

Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.

Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.

Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.

Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.

Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.