Loading...

Almás pite

Hozzávalók:

- Finomliszt    50dkg

- Margarin    25dkg

- Porcukor    10dkg

- Tojás    2db

- Sütőpor    0,5csomag

- Alma    7db

- Fahéj    ízlés szerint

- Vaníliás cukor    1csomag

- Cukor    15dkg

 

Elkészítés:

A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.

A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.

Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.

Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.

Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.

Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbenfel ne hólyagozzon.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.