- Csirkemell 1db
- Napraforgó olaj 3ek
- sárgarépa 3db
- fehérrépa 2db
- karalábé 1db
- Zeller 1db
- Vöröshagyma 1db
- Zöldborsó 30dkg
- Tárkony 1ek
- Főzőtejszín 3dl
- Citromlé 1citromból
- Leveskocka 4db
- Petrezselyem 3ek
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személy szerint a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.)
Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.