Loading...

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók:

- Csirkemell    1db

- Napraforgó olaj    3ek

- sárgarépa    3db

- fehérrépa    2db

- karalábé    1db

- Zeller    1db

- Vöröshagyma    1db

- Zöldborsó    30dkg

- Tárkony    1ek

- Főzőtejszín    3dl

- Citromlé    1citromból

- Leveskocka    4db

- Petrezselyem    3ek

 

Elkészítés:

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.

Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.

A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személy szerint a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.)

Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.

Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.

Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.

Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.

Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.