Loading...

Hagyományos édes fánk

Hozzávalók:

- Finomliszt    50dkg

- Só    1kvk

- Élesztő    2,5dkg

- Tej    3dl

- Cukor    4ek

- Vaníliás cukor    1csomag

- Tojássárgája    1db

- Margarin    7dkg

- Porcukor    2ek

- Napraforgó olaj    5dl

 

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.

A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.

Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.

Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta.

Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.