- Karfiol 1fej
- Darált hús 50dkg
- Rizs 20dkg
- Tejföl 375g
- Olaj 2ek
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Trappista sajt 10dkg
A darálthúst forró olajon megpirítjuk, megfűszerezzük, közben a rizst is megfőzzük.
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben feltesszük főzni, ha megfőtt, leszűrjük.
Egy tűzálló tál aljára először a megfőtt karfiol felét kisebb darabokra vágjuk.
A rizst és a darálthúst összekeverjük és a karfiol tetejére öntjük, majd erre rakjuk rá a maradék karfiolt és tejföllel leöntjük.
180°C-os sütőben kb 15 percig sütjük, majd kivesszük, ráreszeljük a sajtot, és visszatesszük a sütőbe amíg a sajt meg nem pirul.