Loading...

Rakott karfiol

Hozzávalók:

- Karfiol    1fej

- Darált hús    50dkg

- Rizs    20dkg

- Tejföl    375g

- Olaj    2ek

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Trappista sajt    10dkg

 

Elkészítés:

A darálthúst forró olajon megpirítjuk, megfűszerezzük, közben a rizst is megfőzzük.

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben feltesszük főzni, ha megfőtt, leszűrjük.

Egy tűzálló tál aljára először a megfőtt karfiol felét kisebb darabokra vágjuk.

A rizst és a darálthúst összekeverjük és a karfiol tetejére öntjük, majd erre rakjuk rá a maradék karfiolt és tejföllel leöntjük.

180°C-os sütőben kb 15 percig sütjük, majd kivesszük, ráreszeljük a sajtot, és visszatesszük a sütőbe amíg a sajt meg nem pirul.