Loading...

Frankfurti leves egyszerűen

Hozzávalók:

- Sertészsír    1ek

- Vöröshagyma    1db

- Fokhagyma    2gerezd

- Fűszerpaprika    1ek

- Köménymag    1tk

- Burgonya    4db

- Kelkáposzta    1közepes fej

- Frankfurti virsli    10dkg

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Tejföl    175g

- Finomliszt    1púpozott ek

- Víz    2l

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.

A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.

Belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük.

Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük fél órán át.

Ha a zöldségek megpuhultak (ízlés kérdése, hogy harsanósan vagy szétfőzve szeretjük), hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 5 percig főzzük.

Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és még 2 percig főzzük.