- Marhalábszár 50dkg
- Vöröshagyma 2fej
- Disznózsír 3ek
- Édes-nemes piros paprika 2ek
- Só ízlés szerint
- Őrölt kömény 2kvk
- Vörösbor 0,5l
- Fokhagyma 2gerezd
- Paradicsom 2db
- Zöld paprika 2db
- Burgonya 50dkg
- Leveszöldség 1csomó
A húst megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön kevergetve addig pároljuk, amíg ki nem fehéredik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, némi sót és a köménymagot, majd felöntjük a borral és legalább ugyanennyi vízzel. Hozzáadjuk a 2 gerezd megtisztított fokhagymát, a félbevágott paradicsomokat, a kicsumázott paprikákat és picit rotyogtatva majdnem puhára főzzük a húst.
Amikor már majdnem elkészült a leves (kb. 1,5 óra), hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott sárga- és a fehérrépát, valamint a zellerzöldet és további 10 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és még 10 percig főzzük.
A gulyáslevest apróra vágott petrezselyemzölddel és friss kenyérrel tálaljuk.