Loading...

Hagyományos gulyásleves

Hozzávalók:

- Marhalábszár    50dkg

- Vöröshagyma    2fej

- Disznózsír    3ek

- Édes-nemes piros paprika    2ek

- Só    ízlés szerint

- Őrölt kömény    2kvk

- Vörösbor    0,5l

- Fokhagyma    2gerezd

- Paradicsom    2db

- Zöld paprika    2db

- Burgonya    50dkg

- Leveszöldség    1csomó

 

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön kevergetve addig pároljuk, amíg ki nem fehéredik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, némi sót és a köménymagot, majd felöntjük a borral és legalább ugyanennyi vízzel. Hozzáadjuk a 2 gerezd megtisztított fokhagymát, a félbevágott paradicsomokat, a kicsumázott paprikákat és picit rotyogtatva majdnem puhára főzzük a húst.

Amikor már majdnem elkészült a leves (kb. 1,5 óra), hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott sárga- és a fehérrépát, valamint a zellerzöldet és további 10 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és még 10 percig főzzük.

A gulyáslevest apróra vágott petrezselyemzölddel és friss kenyérrel tálaljuk.