Loading...

Csirkemellel töltött padlizsán

Hozzávalók:

- Csirkemell    50dkg

- Olívaolaj    2ek

- Darabolt paradicsomkonzerv    40dkg

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Provence-i fűszerkeverék    1ek

- Padlizsán    2db

- Reszelt sajt    10dkg

 

Elkészítés:

A csirkemellel töltött padlizsán elkészítéséhez a húst megmossuk, felkockázzuk vagy ledaráljuk. Az olívaolajat felhevítjük. Hozzáadjuk a húst, és gyakran megkeverve fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt, és 15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerkeverékkel, majd lehúzzuk a ragut a tűzről.

A megmosott padlizsánokat hosszában félbevágjuk, a vágott oldalukat bevagdossuk. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A padlizsánok belsejét kikapargatjuk kissé, és a raguba keverjük. A ragut ezután a padlizsánokba töltjük.

Elrendezzük mindet egy tepsiben, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.