- Csirkemell 50dkg
- Olívaolaj 2ek
- Darabolt paradicsomkonzerv 40dkg
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Provence-i fűszerkeverék 1ek
- Padlizsán 2db
- Reszelt sajt 10dkg
A csirkemellel töltött padlizsán elkészítéséhez a húst megmossuk, felkockázzuk vagy ledaráljuk. Az olívaolajat felhevítjük. Hozzáadjuk a húst, és gyakran megkeverve fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt, és 15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerkeverékkel, majd lehúzzuk a ragut a tűzről.
A megmosott padlizsánokat hosszában félbevágjuk, a vágott oldalukat bevagdossuk. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A padlizsánok belsejét kikapargatjuk kissé, és a raguba keverjük. A ragut ezután a padlizsánokba töltjük.
Elrendezzük mindet egy tepsiben, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.