Loading...

Tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók:

- Cseresznye    50dkg

- Víz    6dl

- Cukor    4ek

- Vaníliás cukor    1csomag

- Fahéj    1mk

- Szegfűszeg    3db

- Citromkarika    2db

- Tejszín    3dl

- Vaníliás pudingpor    0,5csomag

 

Elkészítés:

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Egy lábasba tesszük, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, végül pedig a citromkarikákat és összekeverjük. Kb. 10 percig főzzük.

A tejszínt simára keverjük a pudingporral, majd állandó kevergetés mellett a cseresznyéhez öntjük. Kis lángon további néhány percig főzzük, míg a leves kissé besűrűsödik. Lehűtve tálaljuk.