Loading...

Grillezett sertéskaraj ananásszal és friss salátával

Hozzávalók:

- Sertéskaraj    1kg

- Sertéssült fűszersó    0,5csomag

- Olívaolaj    ízlés szerint

- Ananász    1db

- Jégsaláta    1fej

- Paradicsom    4db

- Retek    6db

 

Elkészítés:

A sertéskarajt megtisztítjuk, majd kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A húsokat olívaolajjal bekenjük és a sertéssült fűszersóval bedörzsöljük. Néhány percig pihentetjük.

Az ananász alját és tetejét, majd a héját is levágjuk. Kb. 2 centis szeleteket vágunk belőle és kivágjuk a közepén a torzsáját.

A húsok mindkét oldalát pár percig sütjük a grillen, amíg szépen megpirul. Ha elkészült, alufóliával lefedve pihentetjük pár percig.

Közben az ananásznak szintén mindkét oldalát sütjük néhány percig a grillen.

A salátához a jégsalátát csíkokra, a paradicsomot és a retket kockákra vágjuk, összekeverjük. Ízlés szerint citromos-olívaolajas vagy mangós salátaöntettel meglocsoljuk.

A grillezett sertéskarajt szeletekre vágjuk, majd a grillezett ananásszal és a friss salátával tálaljuk.