Loading...

Paradicsomleves

Hozzávalók:

- Olaj    1evőkanál

- Liszt    1evőkanál

- Sűrített paradicsom    70gramm

- Passata (passzírozott paradicsom)    700ml

- Zeller    125gramm

- Zellerszár    2szál

- Vöröshagyma    1fej

- Fokhagyma    3gerezd

- Cukor    2evőkanál

- Víz    700ml

- Betűtészta    80gramm

- Só    1csipet

- Bors    1csipet

 

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a lisztet, rákanalazzuk a paradicsompürét, majd ráöntjük a passatát. Beledobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, és felöntjük a vízzel is.


Beledobáljuk a zellerszárat és a zellergumót egészben, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, 1 órán át gyöngyözve főzzük, ezután megcukrozzuk. A betűtésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, a levesből tálalás előtt kiszedjük a zöldségeket, majd a betűtésztával kínáljuk.