- Olaj 1evőkanál
- Liszt 1evőkanál
- Sűrített paradicsom 70gramm
- Passata (passzírozott paradicsom) 700ml
- Zeller 125gramm
- Zellerszár 2szál
- Vöröshagyma 1fej
- Fokhagyma 3gerezd
- Cukor 2evőkanál
- Víz 700ml
- Betűtészta 80gramm
- Só 1csipet
- Bors 1csipet
Az olajon megpirítjuk a lisztet, rákanalazzuk a paradicsompürét, majd ráöntjük a passatát. Beledobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, és felöntjük a vízzel is.
Beledobáljuk a zellerszárat és a zellergumót egészben, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, 1 órán át gyöngyözve főzzük, ezután megcukrozzuk. A betűtésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, a levesből tálalás előtt kiszedjük a zöldségeket, majd a betűtésztával kínáljuk.