- Burgonya 4db
- Bacon 20dkg
- Olívaolaj ízlés szerint
- Só ízlés szerint
- Sonka 30dkg
- Szeletelt sajt 30dkg
- Tojás 2db
- Tejszín 3dl
- Bors ízlés szerint
- Szerecsendió ízlés szerint
- Újhagyma 1csomag
- Reszelt sajt 10dkg
A rakott krumpli elkészítéséhez megpucoljuk a burgonyákat, majd nagyjából 1 centis vastagságban felszeleteljük őket.
A bacont felaprítjuk, majd megpirítjuk egy serpenyőben, aztán félretesszük.
Egy sütőformát vagy tepsit kiolajozunk. Az aljába fektetünk egy réteg szeletelt nyers burgonyát, megsózzuk, majd rátesszük a felaprított sonkát és a sajtszeleteket, végül pedig a bacont. Addig ismételjük mindezt, amíg meg nem telik a tál.
A tojást kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük a szerecsendióval.
Végül az egészet a burgonyára öntjük, megszórjuk a tetejét a felkarikázott hagymával és a reszelt sajttal.
A rakott krumplit 180 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütjük.