Loading...

Hideg joghurtos uborkaleves

(értékelem)

Hozzávalók:

- Kígyóuborka    2db

- Só    ízlés szerint

- Fokhagyma    2gerezd

- Joghurt    50dkg

- Tejföl    12,5dkg

- Olívaolaj    2ek

- Kapor    2csokor

- Bors    ízlés szerint

 

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk. Az egyiknek a közepéből néhány vékony karikát vágunk, amit a tálaláshoz félre teszünk. A többit tálba reszeljük, majd megsózzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.

Habosra keverjük a joghurtot a tejföllel és az olívaolajjal. Az uborkát kinyomkodjuk, majd a joghurtos keverékhez adjuk a fokhagymával együtt.

Hozzáforgatjuk a megmosott, finomra vágott kaprot. Ezután hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek. A hideg levest az uborka karikákkal, egy kevés kaporral és frissen őrölt borssal tálaljuk. Friss kenyér vagy pirítós illik hozzá.