- Burgonya 1kg
- Tojás 8db
- Kolbász 10dkg
- Tejföl 5dl
- Vaj 2tk
- Só ízlés szerint
A krumplit egészben ressre főzzük. Az 5 tojást 10 percig főzünk. Ha langyosra hűltek,
a krumplikat és a tojásokat is meghámozzuk, majd fél cm-es szeletekre vágjuk.
A kolbászt felkarikázzuk, alacsony lángon megpirítjuk, hogy süljön ki belőle pár
kanál zsír. A 3 tojássárgáját és a kolbászzsírt kikeverjük a tejföllel.
A krumplit és a tojást is felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk. A tál aljára lerakunk egy réteg krumplit, arra kolbászt és tojást. Ezt megkenjük a tejföllel.
Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg elfogynak az alapanyagok. A tetejére krumpli
kerüljön, arra pedig tejföl.
220 fokra előmelegített sütőben 15–20 percig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje.