Loading...

Rakott krumpli

Hozzávalók:

- Burgonya    1kg

- Tojás    8db

- Kolbász    10dkg

- Tejföl    5dl

- Vaj    2tk

- Só    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A krumplit egészben ressre főzzük. Az 5 tojást 10 percig főzünk. Ha langyosra hűltek,

a krumplikat és a tojásokat is meghámozzuk, majd fél cm-es szeletekre vágjuk.

A kolbászt felkarikázzuk, alacsony lángon megpirítjuk, hogy süljön ki belőle pár

kanál zsír. A 3 tojássárgáját és a kolbászzsírt kikeverjük a tejföllel.


A krumplit és a tojást is felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk. A tál aljára lerakunk egy réteg krumplit, arra kolbászt és tojást. Ezt megkenjük a tejföllel.

Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg elfogynak az alapanyagok. A tetejére krumpli

kerüljön, arra pedig tejföl.


220 fokra előmelegített sütőben 15–20 percig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje.