Loading...

Sajtkrémes csirkésleves

Hozzávalók:

- Olaj    ízlés szerint

- Vöröshagyma    1fej

- Fokhagyma    1gerezd

- sárgarépa    2db

- Zeller    0,5fej

- Csirkemell    40dkg

- Tejszín    1dl

- Tömlős sajtkrém    1db

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Eperlevél tészta    15dkg

- Spenótlevél    10dkg

 

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben egy kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, közben hozzáadjuk a fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, és a felkockázott zellert. Nagyjából 5 perc után beledobjuk a kockára vágott csirkemellet is, aztán tovább folytatjuk a főzést rendszeres kevergetés mellett.

Amikor a husi már jól kifehéredett, hozzáöntjük a húslevesalaplét, a tejszínt és a sajtkrémet, majd lefedve 30 percig főzzük lassú tűzön. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha szükséges.

Ha úgy látjuk, hogy nagyon fő a leves, picit tekerjünk vissza a gázon, aztán mehet bele az eperlevél tészta és további 5-6 percig főzzük. A vége felé hozzáadjuk a spenótleveleket is, majd addig főzzük lassú kevergetés mellett, amíg picit meg nem hervadnak.