- Bulgur 10dkg
- Vöröshagyma 10dkg
- Fokhagyma 4gerezd
- Darált pulykacomb 50dkg
- Vajbab 60dkg
- Joghurt 40dkg
- Olívaolaj 1ek
- Édes-nemes piros paprika 1tk
- Petrezselyem 1szál
- Majoranna ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Só ízlés szerint
A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni.
Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. 2 db megtisztított fokhagymagerezdet ráreszelünk, azután a tűzről levesszük, a pirospaprikával meghintjük, és elkeverjük. Visszarakjuk a tűzre, és hozzáadjuk a darált pulykacombot. Egy kevés sóval, borssal, valamint szárított majoránnával megszórjuk, és a darált húst kevergetve fehéredésig sütjük.
A vajbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni. A joghurtot simára keverjük 1-1 csipet sóval és borssal, továbbá a megmaradt, átnyomott fokhagymával.
Egy kisebb tűzálló tálat olívaolajjal vékonyan kikenünk, és elosztjuk benne a vajbab felét. A bulgurral elkevert darált húst ráhalmozzuk, meglocsoljuk a ragu szaftjával, és 3-4 evőkanál fokhagymás joghurtot rásimítunk. Elosztjuk rajta a megmaradt vajbabot, és rálocsoljuk a többi joghurtot. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Egy kevés pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.