Loading...

Hagyományos slambuc

Hozzávalók:

- Füstölt szalonna    10dkg

- Lebbencstészta    20dkg

- Vöröshagyma    1fej

- Fokhagyma    2gerezd

- Füstölt kolbász    9dkg

- Édes-nemes piros paprika    1ek

- Őrölt bors    0,3tk

- Őrölt kömény    0,3tk

- Só    ízlés szerint

- Burgonya    1kg

- Zöld paprika    1db

- Paradicsom    1db

 

Elkészítés:

A slambuc elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, lábasba vagy bográcsba tesszük, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az egyenletesre tört lebbencstésztát, és kissé megpirítjuk.

A kétféle hagymát és a kolbászt meghámozzuk, a hagymákat finomra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, mindet a tésztás alaphoz adjuk. Megpirítjuk. Meghintjük a fűszerekkel, megsózzuk, és elkeverjük.

A krumplit meghámozzuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk mindet, hozzáadjuk a tésztához. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Fedő nélkül, időnként kevergetve addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Tálalás előtt lefedve 10 percig pihentetjük. Ecetes vagy kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.