- Füstölt szalonna 10dkg
- Lebbencstészta 20dkg
- Vöröshagyma 1fej
- Fokhagyma 2gerezd
- Füstölt kolbász 9dkg
- Édes-nemes piros paprika 1ek
- Őrölt bors 0,3tk
- Őrölt kömény 0,3tk
- Só ízlés szerint
- Burgonya 1kg
- Zöld paprika 1db
- Paradicsom 1db
A slambuc elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, lábasba vagy bográcsba tesszük, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az egyenletesre tört lebbencstésztát, és kissé megpirítjuk.
A kétféle hagymát és a kolbászt meghámozzuk, a hagymákat finomra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, mindet a tésztás alaphoz adjuk. Megpirítjuk. Meghintjük a fűszerekkel, megsózzuk, és elkeverjük.
A krumplit meghámozzuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk mindet, hozzáadjuk a tésztához. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Fedő nélkül, időnként kevergetve addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Tálalás előtt lefedve 10 percig pihentetjük. Ecetes vagy kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.