- Alma 1,5kg
- Cukor 20dkg
- Víz 12ek
- Vaníliás pudingpor 3csomag
- Háztartási keksz 50dkg
- Cukrozatlan kakaópor 4ek
- Porcukor 4ek
- Vaj 20dkg
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd lábosba rakjuk.
Rászórjuk a cukor 2/3-ad részét, 4 ek vizet, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
Közben a vanília pudingporokat a cukor 1/3-ad részével és 8 ek vízzel összekeverjük, és az almához öntjük, majd kevergetve 5 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
A tészta összeállítása
Kb. 25-30 cm-es tepsit kirakunk a kocka alakú kekszek felével, erre ráöntjük a meleg almakrémet, majd a tetejét szépen elsimítjuk, és erre szépen elrendezzük a maradék kekszeket.
A kakaóport a porcukorral és a langyos vajjal összekeverjük, kicsit felmelegítjük, és a kekszekre ráöntjük, majd szépen elkenjük rajta.
4-5 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnap szépen szeletelhető.?