Loading...

Kapormártás

Hozzávalók:

- Húsleveskocka    1db

- Kapor    1csokor

- Vaj    5dkg

- Liszt    3ek

- Főzőtejszín    2dl

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Cukor    ízlés szerint

- Citromlé    0,3db citromból

 

Elkészítés:

A húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízben.

A kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, összekeverjük.

Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett simára keverjük. Ezután ízesítjük a sóval, borssal, cukorral, citromlével. 5 percig forraljuk.