Loading...

Töltött csirkecombok

Hozzávalók:

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Húsos szalonna    10dkg

- Friss petrezselyem    0,5csokor

- Zöldbab    5dkg

- Zsemle    2db

- Tojás    1db

- Citromhéj (reszelt)    1db

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Csirkecomb    6db

- Olívaolaj    ízlés szerint

- Vaj    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát, majd a zöldbabot is hozzáadjuk és együtt pároljuk pár percig.

A zsemléket szeletekre vágjuk és vízbe beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.

A kinyomkodott zsemléhez hozzáadunk egy tojást, az aprított petrezselymet, majd egy kevés reszelt citromhéjat is hozzákeverünk. Hozzáadjuk a szalonnás keveréket is. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük.

A combokon a bőrt óvatosan elválasztjuk a hústól úgy, hogy nehogy beszakadjon a bőr. Egy kiskanál segítségével megtöltjük a csirkecombokat. A combokat kívül is sózzuk, borsozzuk.

Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk és beletesszük a fűszerezett, töltött combokat bőrös oldalukkal felfelé, vajat csipkedünk rájuk.

200 fokos sütőben, alufólia alatt pároljuk őket kb. 30 percig, majd fólia nélkül süssük még legalább 30 percet, vagy amíg szép aranybarnára sülnek. A sütési idő függ a combok nagyságától is.