Loading...

Harcsapaprikás túrós csuszával

Hozzávalók:

- Harcsafilé    4db

- Füstölt szalonna    50dkg

- Csuszatészta    50dkg

- Vöröshagyma    2fej

- Liszt    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Fűszerpaprika    ízlés szerint

- Fokhagyma    1gerezd

- Paradicsom    1db

- Paprika    1db

- Túró    50dkg

 

Elkészítés:

A túrós csusza pörcéhez a füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön ropogósra kisütjük. A kisült zsírt félretesszük.

Mire kisült a szalonna, addigra felforrt a víz, amibe most beletesszük a tésztát, és 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A kifőtt csuszát meglocsoljuk 3 ek szalonnazsírral majd közé keverjük a túrót, és a tetejét meghintjük a sült szalonnakockák felével. Ízlés szerint meg is sózhatjuk.

A harcsapaprikáshoz, ha készen van a harcsafilé, egy arra alkalmas edényben feltesszük hevülni a szalonna zsírját. A harcsafilét egyforma, kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk és megsózzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, ízlés szerint borsot, sót és 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük.

A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna zsírjában, majd kiszedjük. A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítunk).

Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, főzzük így 3 percet, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük még 2 percig , meghintjük a tetejét a maradék pirospaprikával, sóval, borssal, végül leöntjük 1 dl vízzel. Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halat, és kb. 5 percig főzzük.

A megmaradt fűszeres lisztből, valamint még 1 ek lisztből, 1 dl vízből és a tejföl elegyéből habarást észítünk, majd felöntjük vele a halat. Így főzzük még 3-5 percet, és tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.