- Trappista sajt 50dkg
- Tojás 2db
- Finomliszt 5ek
- Zsemlemorzsa 1bögre
- Napraforgó olaj 5dl
A tojásokat verjük fel egy tálba, a lisztet és a morzsát pedig másik két külön tálba szórjuk.
A sajtot jó vastag szeletekre vágjuk, majd a lisztbe forgatjuk úgy, hogy minden oldalát rendesen befedje.
Azután a tojásba forgatjuk, és úgy járunk el, ahogy a liszt esetében.
Ezután jöhet a zsemlemorzsa, itt majd érdemes arra figyelni, hogy ha mindenhol jól befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk is rá jól.
A lényeg pedig a dupla panírozásban rejlik, ami nem más mint, hogy az előbbi zsemlemorzsázást követően még egyszer megismételjük a tojás és morzsába forgatást.
Végül pedig bő olajban kisütjük a sajtokat. A lényeg, hogy mindkét oldala aranybarna legyen, és lehetőleg amint készen vannak, fogyasszuk is el, hogy jó nyúlós maradjon még a sajt!