Loading...

Klasszikus rántott sajt

Hozzávalók:

- Trappista sajt    50dkg

- Tojás    2db

- Finomliszt    5ek

- Zsemlemorzsa    1bögre

- Napraforgó olaj    5dl

 

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel egy tálba, a lisztet és a morzsát pedig másik két külön tálba szórjuk.

A sajtot jó vastag szeletekre vágjuk, majd a lisztbe forgatjuk úgy, hogy minden oldalát rendesen befedje.

Azután a tojásba forgatjuk, és úgy járunk el, ahogy a liszt esetében.

Ezután jöhet a zsemlemorzsa, itt majd érdemes arra figyelni, hogy ha mindenhol jól befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk is rá jól.

A lényeg pedig a dupla panírozásban rejlik, ami nem más mint, hogy az előbbi zsemlemorzsázást követően még egyszer megismételjük a tojás és morzsába forgatást.

Végül pedig bő olajban kisütjük a sajtokat. A lényeg, hogy mindkét oldala aranybarna legyen, és lehetőleg amint készen vannak, fogyasszuk is el, hogy jó nyúlós maradjon még a sajt!