Loading...

Egyszerű piskótatekercs

Hozzávalók:

- Finomliszt    20dkg

- Cukor    20dkg

- Tojás    4db

- Sütőpor    1tk

- Víz    10ek

- Sárgabaracklekvár    8ek

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell kapnunk.

A tojás fehérjét és egy csipet sót jó kemény habbá verünk, majd óvatosan egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk az előzőleg már kikavart sűrű masszánkkal.

Egy 30x40 cm-es tepsit zsírpapírral bélelünk, majd beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, jó sűrű lekvárral megkenjük, jó szorosan feltekerjük, majd porcukorral megszórjuk.