Loading...

Burgonyakrokett

Hozzávalók:

- Burgonya    1kg

- Tojás    4db

- Só    1tk

- Bors    ízlés szerint

- Szerecsendió    ízlés szerint

- Margarin    2dkg

- Olaj    1dl

- Liszt    2marék

- Zsemlemorzsa    2ek

 

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, héjában, sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, meghámozzuk, forrón átpasszírozzuk. Amikor hideg, belekeverjük a tojássárgájákat, megsózzuk, hozzáadjuk a frissen őrölt borsot és a szerecsendiót, végül jól összegyúrjuk.

Az 5 cm hosszú, 2 cm átmérőjű alakra formált kroketteket panírozzuk a lisztben, a tojásfehérjében és a zsemlemorzsában, majd forró olajban kisütjük.