- Penne tészta 20dkg
- Cukkini 12dkg
- Bacon 10dkg
- Olívaolaj 2ek
- Tejszín 1dl
- Vöröshagyma 1fej
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
A baconös-cukkinis tészta elkészítéséhez az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott bacont és tovább pirítjuk. A cukkinit apróra vágjuk, és a baconhöz adjuk.
A gluténmentes fusilli vagy penne tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró sós vízben majdnem puhára főzzük. A főzővízből 2 merőkanállal kiveszünk, a tésztát pedig leszűrjük.
A tésztát a cukkinis baconös raguhoz adjuk, ráöntjük a tejszínt, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a főzővizet is. További néhány percig főzzük, hogy a tészta megpuhuljon, és a tejszín besűrűsödjön.