Loading...

Baconös-cukkinis tészta

Hozzávalók:

- Penne tészta    20dkg

- Cukkini    12dkg

- Bacon    10dkg

- Olívaolaj    2ek

- Tejszín    1dl

- Vöröshagyma    1fej

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A baconös-cukkinis tészta elkészítéséhez az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott bacont és tovább pirítjuk. A cukkinit apróra vágjuk, és a baconhöz adjuk.

A gluténmentes fusilli vagy penne tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró sós vízben majdnem puhára főzzük. A főzővízből 2 merőkanállal kiveszünk, a tésztát pedig leszűrjük.

A tésztát a cukkinis baconös raguhoz adjuk, ráöntjük a tejszínt, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a főzővizet is. További néhány percig főzzük, hogy a tészta megpuhuljon, és a tejszín besűrűsödjön.