Loading...

Gombaleves - Tejfölös

Hozzávalók:

- Gomba    50dkg

- sárgarépa    2db

- Disznózsír    3ek

- Finomliszt    1ek

- Tejföl    3dl

- Rizs    6dkg

- Víz    2l

- Petrezselyem    ízlés szerint

- Fűszerpaprika    ízlés szerint

- Ételízesítő    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket vágjuk fel, a hagymát finomra, a répákat közepes karikákra, a gombát tetszőleges darabokra.


Magas falú edényben dinszteljük meg kevés olajon a finomra vágott hagymát, majd 2 perc után a gombákat is forgassuk a hagymához, majd 4-5 perc után a répákat is tegyük az edénybe. Alapos keverés után 4-5 percig pirítsuk a zöldségeket, majd szórjuk rájuk a pirospaprikát, keverjük egybe a zöldségekkel és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. A levest sóval és borssal ízesítsük.


A galuska hozzávalóit dolgozzuk egybe, ha szükséges, nagyon kevés vizet is adjunk hozzá.


Amikor a zöldségek megpuhultak, a galuskát kanál segítségével szaggassuk a levesbe, majd a tejfölt is keverjük bele, egybeforralás után tálalhatunk is.


Az elkészült levesbe friss, finomra vágott petrezselyem is kerülhet.