- Gomba 50dkg
- sárgarépa 2db
- Disznózsír 3ek
- Finomliszt 1ek
- Tejföl 3dl
- Rizs 6dkg
- Víz 2l
- Petrezselyem ízlés szerint
- Fűszerpaprika ízlés szerint
- Ételízesítő ízlés szerint
- Só ízlés szerint
A megtisztított zöldségeket vágjuk fel, a hagymát finomra, a répákat közepes karikákra, a gombát tetszőleges darabokra.
Magas falú edényben dinszteljük meg kevés olajon a finomra vágott hagymát, majd 2 perc után a gombákat is forgassuk a hagymához, majd 4-5 perc után a répákat is tegyük az edénybe. Alapos keverés után 4-5 percig pirítsuk a zöldségeket, majd szórjuk rájuk a pirospaprikát, keverjük egybe a zöldségekkel és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. A levest sóval és borssal ízesítsük.
A galuska hozzávalóit dolgozzuk egybe, ha szükséges, nagyon kevés vizet is adjunk hozzá.
Amikor a zöldségek megpuhultak, a galuskát kanál segítségével szaggassuk a levesbe, majd a tejfölt is keverjük bele, egybeforralás után tálalhatunk is.
Az elkészült levesbe friss, finomra vágott petrezselyem is kerülhet.