Loading...

Mexikói csilis bab

Hozzávalók:

- Darált hús    80dkg

- Vörösbab    2konzerv

- Csemegekukorica    20dkg

- Sűrített paradicsom    5dl

- Darabolt paradicsomkonzerv    1db

- Étolaj    2ek

- Vöröshagyma    1fej

- Fokhagyma    8gerezd

- Őrölt kömény    1kk

- Őrölt fahéj    1kk

- Chili szósz    ízlés szerint

- Chili    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A hagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, majd ráreszelem a fokhagymát, kicsit vele is pirítom.

Rádobom a darált húst, fehéredésig pirítom, közben fűszerezem köménnyel, fahéjjal, borssal, ízlés szerint csilivel, erős paprikával és megsózom.

Felöntöm egy kevés vízzel és 90 percig lefedve főzöm. Néha megkeverem.

Az elfőtt levet esetenként kevés vízzel pótolom Az idő eltelte után hozzáadom a sűrített paradicsomot a felaprított konzerv paradicsomot, a lecsepegtetett babkonzervet és kukoricát.

Idényben friss paradicsomot használok, amiről előtte eltávolítom a héját.

Felforralom és 10 perc alatt összefőzöm az egészet.

Friss kenyeret kínálok mellé.