Loading...

Tarhonyás hús

Hozzávalók:

- Sertéslapocka    40dkg

- Tarhonya    15dkg

- Vöröshagyma    1fej

- Olaj    3ek

- Fűszerpaprika    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk a vöröshagymával együtt.

Egy edénybe beletesszük a vöröshagymát és olajon megdinszteljük.

Ha kész a hagyma, beletesszük a húst és fehéredésig pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel.

A tarhonyát egy másik lábasban olajon megpirítjuk, sózzuk és a pörköltszafttal felöntjük.

Lefedjük, és sűrűn ránézünk, ha kell a folyadékot pótoljuk.

Ha megpuhult, keverjük bele a húst és főzzük még 5-10 percig.