Loading...

Rakott csirkemell

Hozzávalók:

- Csirkemell    100dkg

- Főzőtejszín    2dl

- Tojás    1db

- Keményítő    1ek

- Bacon    15dkg

- Gépsonka    5dkg (6 szelet)

- Reszelt sajt    15dkg (fele lehet füstölt)

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Szerecsendió    ízlés szerint

- Olaj    1ek

 

Elkészítés:

A fél csirkemellfiléket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk.

Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy sütőtál alját vékonyan kizsírozunk, vagy olajozunk, és baconszeleteket fektetünk rá.

A tojást egy kicsit felverjük, majd kikeverjük a tejszínnel és keményítővel. Ezt a keveréket is enyhén megsózzuk, és teszünk bele egy kevés őrölt borsot és szerecsendiót.

A baconszeleteket meglocsoljuk tejszínnel, és ráfektetjük a húsdarabokat úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz (most lehet a pici darabokkal hézagolni). A húst megszórjuk a reszelt sajt felével, és pár szelet feldarabolt baconnel, majd meglocsoljuk, és ráfektetjük a gépsonka szeleteket. Következik újra egy tejszínes locsolás, majd a második húsréteg. A maradék tejszínt ráöntjük a húsra, és megszórjuk a sajt másik felével.

Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és így sütjük tovább 20-30 percig, míg a sajt megpirul a tetején.