- Csirkemell 100dkg
- Főzőtejszín 2dl
- Tojás 1db
- Keményítő 1ek
- Bacon 15dkg
- Gépsonka 5dkg (6 szelet)
- Reszelt sajt 15dkg (fele lehet füstölt)
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Szerecsendió ízlés szerint
- Olaj 1ek
A fél csirkemellfiléket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk.
Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy sütőtál alját vékonyan kizsírozunk, vagy olajozunk, és baconszeleteket fektetünk rá.
A tojást egy kicsit felverjük, majd kikeverjük a tejszínnel és keményítővel. Ezt a keveréket is enyhén megsózzuk, és teszünk bele egy kevés őrölt borsot és szerecsendiót.
A baconszeleteket meglocsoljuk tejszínnel, és ráfektetjük a húsdarabokat úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz (most lehet a pici darabokkal hézagolni). A húst megszórjuk a reszelt sajt felével, és pár szelet feldarabolt baconnel, majd meglocsoljuk, és ráfektetjük a gépsonka szeleteket. Következik újra egy tejszínes locsolás, majd a második húsréteg. A maradék tejszínt ráöntjük a húsra, és megszórjuk a sajt másik felével.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és így sütjük tovább 20-30 percig, míg a sajt megpirul a tetején.