- Savanyú káposzta 1kg
- Darált hús 70dkg
- Füstölt szalonna 10dkg
- Vöröshagyma 2közepes fej
- Fokhagyma 1gerezd
- Disznózsír 8dkg
- Olaj 3ek
- Rizs 30dkg
- Kolbász 20dkg
- Só 2tk
- Bors 1kk
- Fűszerpaprika 2tk
- Tejföl 3,8dl
- Paradicsom 1db
- Paprika 1db
- Zsemlemorzsa 1ek
A káposztát hideg vízzel egyszer átöblítjük és annyi vízben, ami éppen ellepi 60 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
Amíg a káposzta fő, a többi hozzávalót előkészítjük és megfőzzük.
A füstölt szalonnát felaprítjuk, kiolvasztjuk a zsírját és leszűrjük.
A kolbászt felkarikázzuk.
A hagymát felaprózzuk, a szalonnazsíron - amihez még további 5 dkg zsírt adunk - üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, 1tk sót, az őrölt borsot, a zúzott fokhagymát és kb 20 percig tovább dinszteljük, ha szükséges 1-2 ek vizet öntünk alá.
Mielőtt levesszük a tűzröl, beletesszük a kolbászkarikákat és 1 tk őrölt paprikát.
A rizst megmossuk és 2 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük fél liter vízzel, hozzáadunk 1 tk sót és 15-20 perc alatt félpuhára főzzük.
Egy sütőedényt a maradék 3 dkg zsírral kikenünk és 1ek zsemlemorzsával beszórunk.
Először beleterítjük a káposzta 1/3 részét, amire ráterítjük a rizs felét, majd erre tesszük a darált hús felét, rászeljük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megismételjük a rétegezést.
Felülre káposzta kerül, amire rásímítjuk az előzőleg 1 ek olajjal elkevert tejfölt és meghintjük 1 tk őrölt paprikával.
Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 50 perc alatt szép pirosra sütjük.