Loading...

Csupacsokis brownie

Hozzávalók:

- Csokoládé    20dkg

- Vaj    25dkg

- Cukor    36dkg

- Cukrozatlan kakaópor    8dkg

- Tojás    4db

- Liszt    6,5dkg

- Sütőpor    1tk

 

Elkészítés:

Fémtálban, gőzfürdő fölött, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a vajat és a csokit, amíg szép fényes krémet kapunk.

A tálat levesszük a gőzről, majd egymás után hozzákeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót. Egyenként hozzáadjuk tojásokat, és elkeverjük a csokis masszában.

A kész tésztát 5 cm magas, kb. 25x25 cm-es vagy 18x30 cm-es tűzálló edénybe öntjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és alsó-felső sütésen, kb. 33-35 perc alatt megsütjük a süteményt. A tűpróbánál a beleszúrt hegyes eszközre még kissé rátapad a csokis massza, de ne süssük tovább.

Kivesszük a sütőből, és hagyjuk a tespiben kihűlni, majd egy süteményestálra vegy vágódeszkára helyezve egyforma kockákra vágjuk.