Loading...

Mézes-mustáros sült oldalas

Hozzávalók:

- Sertésoldalas    1kg

- Méz    2ek

- dijoni mustár    1,5ek

- Fokhagyma    4gerezd

- Olaj    3ek

- Bors    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

- Disznózsír    1ek

 

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk.

A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd5-6 órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Sót csak a sütés előtt adunk hozzá.

Kizsírozott tepsibe helyezzük a oldalas darabokat, és alaposan megsózzuk, borsozzuk, majdelőmelegített sütőbe helyezzük.

Kb. 1 órán átalufóliával lefedve sütjük, majd levéve róla további 30 percig. Közben fordítgassuk, illetve locsolgassuk az alatta összegyűlt zsiradékkal.