Loading...

Milánói sertésborda

Hozzávalók:

- Sertéskaraj    60dkg

- Makaróni tészta    50dkg

- Császárszalonna    10dkg

- Gépsonka    10dkg

- Csiperkegomba    10dkg

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Fokhagyma    3gerezd

- Sűrített paradicsom    5ek

- Trappista sajt    20dkg

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Oregánó    ízlés szerint

 

Elkészítés:

Megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apró­ra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.

Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.

Közben bő forrásban lévő sós vízben kifőzzük a makarónit.

Leszűrjük, de nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunk­kal.

A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, bor­sozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a sajt felét.

Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól.

A paradicsompürés makaróni társaságában tálaljuk, a maradék reszelt sajttal megszórva.