- Sertéskaraj 60dkg
- Makaróni tészta 50dkg
- Császárszalonna 10dkg
- Gépsonka 10dkg
- Csiperkegomba 10dkg
- Vöröshagyma 1közepes fej
- Fokhagyma 3gerezd
- Sűrített paradicsom 5ek
- Trappista sajt 20dkg
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Oregánó ízlés szerint
Megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
Közben bő forrásban lévő sós vízben kifőzzük a makarónit.
Leszűrjük, de nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunkkal.
A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a sajt felét.
Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól.
A paradicsompürés makaróni társaságában tálaljuk, a maradék reszelt sajttal megszórva.