- Tarhonya 30dkg
- Burgonya 40dkg
- Olaj 3ek
- Kolozsvári szalonna 10dkg
- Kolbász 15dkg
- Paprika 1db
- Paradicsom 1db
- Paprikakrém 2tk
- Só 1,5tk
- Fűszerpaprika 2tk
- Víz 1l
A krumplit meghámozzuk, karikára szeljük, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk.
A kolbász bőrét eltávolítjuk, majd felkarikázzuk.
A tarhonyát az olajon világos barnára pirítjuk kb. 5-6 perc alatt.
A pirított tarhonyára rászórjuk az őrölt paprikát, a víz felével (1/2 liter) felöntjük és hozzáadjuk a krumplit.
Beletesszük sót, a pirosaranyat, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot.
A kiolvasztott szalonnát leszűrjük és 3-4 evőkanál szalonnazsírral meglocsoljuk a tarhonyát.
Kb. 20-25 perc alatt megfőzzük, a vizet apránként pótoljuk úgy, hogy mire elkészül, ne főjje el a levét, jó szaftos maradjon.
Mikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a kolbászkarikákat. A kolbásszal együtt kb. 5 percig főzzük.