Loading...

Pásztortarhonya

Hozzávalók:

- Tarhonya    30dkg

- Burgonya    40dkg

- Olaj    3ek

- Kolozsvári szalonna    10dkg

- Kolbász    15dkg

- Paprika    1db

- Paradicsom    1db

- Paprikakrém    2tk

- Só    1,5tk

- Fűszerpaprika    2tk

- Víz    1l

 

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, karikára szeljük, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.

A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk.

A kolbász bőrét eltávolítjuk, majd felkarikázzuk.

A tarhonyát az olajon világos barnára pirítjuk kb. 5-6 perc alatt.

A pirított tarhonyára rászórjuk az őrölt paprikát, a víz felével (1/2 liter) felöntjük és hozzáadjuk a krumplit.

Beletesszük sót, a pirosaranyat, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot.

A kiolvasztott szalonnát leszűrjük és 3-4 evőkanál szalonnazsírral meglocsoljuk a tarhonyát.

Kb. 20-25 perc alatt megfőzzük, a vizet apránként pótoljuk úgy, hogy mire elkészül, ne főjje el a levét, jó szaftos maradjon.

Mikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a kolbászkarikákat. A kolbásszal együtt kb. 5 percig főzzük.