Loading...

Egyben sült karaj

Hozzávalók:

- Sertéskaraj    1,5kg

- Fokhagyma    2gerezd

- Disznózsír    2ek (olvasztva)

- Köménymag    1ek

- Fűszerpaprika    1ek

- Bacon    20dkg

- Vöröshagyma    3közepes fej

- Só    ízlés szerint

 

Elkészítés:

Fogjuk a karajt, és egy éles kés hegyével jó pár helyen megszurkáljuk. A kapott kis "nyílásokba" töltjük a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát. Majd jól besózzuk a húst.

A megolvasztott zsírt összekeverjük a köménymaggal és fűszerpaprikával, és alaposan bekenjük vele a húst, és hagyjuk 1-2 órát kicsit pácolódni.

Sütés előtt befedjük a húst baconszeletekkel. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük fedél nélkül kb. 20 percre. Ezután kivesszük, és hagymanegyedekkel körberakjuk a húst, majd lefedjük, és most már csak 180 fokos sütőbe tesszük vissza 1 órára.

Ha még szükséges egy kis pirítás a húsra, akkor a legvégén 10 percet fedés nélkül rápirítunk.