- Sertéskaraj 1,5kg
- Fokhagyma 2gerezd
- Disznózsír 2ek (olvasztva)
- Köménymag 1ek
- Fűszerpaprika 1ek
- Bacon 20dkg
- Vöröshagyma 3közepes fej
- Só ízlés szerint
Fogjuk a karajt, és egy éles kés hegyével jó pár helyen megszurkáljuk. A kapott kis "nyílásokba" töltjük a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát. Majd jól besózzuk a húst.
A megolvasztott zsírt összekeverjük a köménymaggal és fűszerpaprikával, és alaposan bekenjük vele a húst, és hagyjuk 1-2 órát kicsit pácolódni.
Sütés előtt befedjük a húst baconszeletekkel. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük fedél nélkül kb. 20 percre. Ezután kivesszük, és hagymanegyedekkel körberakjuk a húst, majd lefedjük, és most már csak 180 fokos sütőbe tesszük vissza 1 órára.
Ha még szükséges egy kis pirítás a húsra, akkor a legvégén 10 percet fedés nélkül rápirítunk.